niedziela, 25 maja 2014

Łosoś w sosie maślanym z estragonem

Mój debiut w wykorzystaniu estragonu zakonczył się sukcesem. Łosoś był niesamowicie pyszny i w związku z tym podziele się moim przepisem.
Potrzebujemy:

  • filety z łososia
  • masło - prawdziwe z min. 82% tłuszczu
  • cytryna
  • swiezy estragon
Przygotowanie :
  1. Łososia przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem
  2. Masło delikatnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy sok z cytryny. 
  3. Marynujemy łososia w maśle cytrynowym min 30 minut
  1. Układamy łososia w naczyniu zarodopornym, posypujemy estragonem.
  1. Pieczemy ok 30 minut w 170 stopniach
  2. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Niezwykle proste, ale niesaamowicie aromatyczne danie.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz