środa, 12 czerwca 2013

Kolendra w Salsie Teksańskiej

Pyszny dodatek do mięs  (np. do mięsnego fondue), ale także do tostów( troche, jak inny rodzaj bruschetty), czy jako dip do chipsów. A jeśli do tego jest natka kolendry z własnego balkonu to już pozaziemskie kulinarne przeżycia :)

Potrzebujemy:
  • 2 puszki pomidorów drobno pokrojonych lub rozdrobnionych w mikserze,
  • drobno posiekana cebulka ( ja używam czerwonej)
  • posiekany czosnek( w zależności od upodobań- ja lubię dużo :), ale dla osób mniej kochających czosnek 1 ząbek wystarczy) 
  • sok z 1/2 limonki lub cytryny
  • drobno pokrojone marynowane ostre papryczki japaleno lub chili wg upodoban
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
Wszyskie składniki wymieszać i odstawić do lodówki do "przegryzienia" na ok 30 minut.

Gorąco polecam!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz